LAATU
La Pralinen tuotteiden laadun varmistaa 2014 myönnetty IP-sertifikaatillamme. Tämä tarkoittaa korkeita vaatimuksia tuotteiden tuotannossa ja jäljitettävyydessä.
YMPÄRISTÖ
La Praline minimoi ympäristörasitusta omalla tuotannolla välttäen pitkiä ja tarpeettomia kuljetuksia.
PAIKALLINEN TUOTANTO
La Pralinen paikkallinen tuotanto tarkoittaa kuljetusten vähenemistä, saasteiden vähenemistä ja paikallisten työpaikkojen lisäämistä.
La Praline on pieni ruotsalainen perheyritys, jonka intohimona on ylelliset ja maukkaat suklaat. La Praline on yksi johtavia suklaanvalmistajia Ruotsissa. Yritykselle tärkeää on paikallinen tuotanto laatu ja ympäristö huomioiden. La Praline valmistaa laadukkaita suklaita tyylikkäillä pakkauksilla ja hyvällä hinta-laatusuhteella.
La Praline on hyvä siinä, mitä tekee. Tavoitteena on aina ollut tuottaa mitä pyydetään, ts. maukkaita tryffeleitä tyylikkäässä pakkauksessa sopuhintaan.
La Praline on tietenkin aina pyrkinyt olemaan nopea, tehokkas ja luotettava. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaat luottavat paljon La Pralineen. He ovat ylpeitä siitä, että voiat puolustaa mottoa "La Praline - toimittaja, johon voit luottaa!"
Pientä perheyritystä, jolla on suuri kapasiteetti, pidetään nykyään yhtenä Ruotsin johtavista makeisvalmistajista!
Suklaa valmistetaan kaakaopavuista jaauhetusta kaakaomassasta. Se valmistetaan nesteen, tahnan tai levyn muodossa, joita voidaan käyttää myös aromiaineena muissa elintarvikkeissa. Varhaisimmat käytön merkit liittyvät Meksikon siirtomaavallan alaisille alueille, joilla oli suklaajuomien kulutusta 1900-luvulta eaa. Suurin osa Mesoamerikan ihmisistä valmisti suklaajuomia, mukaan lukien mayat ja atsteekit. Sana suklaa on johdettu espanjalaisesta sanasta suklaa, joka johdetaan vuorostaan klassisen Nahuatlin sanasta xocolātl.
Kaakaopavuilla on voimakas, kitkera maku, ja ne on fermentoitava maun parantamiseksi. Käymisen jälkeen pavut kuivataan, puhdistetaan ja paahdetaan. Kuoritut kaakaopavut jauhetaan sitten kaakaomassaksi, karkeassa muodossa olevaksi aidoksi suklaaksi. Kun kaakaomassa on nesteytetty kuumentamalla, sitä kutsutaan suklaalipeäksi. Lipeä voidaan myös jäähdyttää ja jalostaa kahdeksi komponentiksi: kaakaokuiva-aineeksi ja kaakaovoiksi. Taloussuklaa, jota kutsutaan myös katkeraksi suklaaksi, sisältää kaakaokuiva-aineita ja kaakaovoita vaihtelevissa suhteissa ilman lisättyä sokeria. Kaakaojauhe, joka sisältää enemmän kuitua kuin kaakaovoi, voidaan jalostaa alkalilla hollantilaisen kaakaon tuottamiseksi . Suuri osa tänään kulutetusta suklaasta on makean suklaan, yhdistelmän kaakaokuiva-aineita, kaakaovoita tai kasviöljyjä ja sokeria. Maitosuklaa on makea suklaa, joka sisältää lisäksi maitojauhetta tai tiivistettyä maitoa. Valkoinen suklaa sisältää kaakaovoita, sokeria ja maitoa, mutta ei kaakaota.
Suklaa on yksi suosituimmista elintarviketyypeistä ja mauista maailmassa ja on olemassa monia suklaata sisältäviä elintarvikkeita, erityisesti jälkiruokia mukaan lukien kakut, vanukkaat, mousse, suklaaleivokset ja suklaakeksit. Monet karkit on täytetty tai päällystetty makeutetulla suklaalla. Suklaapatukat joko kiinteästä suklaasta, tai muista suklaalla päällystetyistä ainesosista, syödään välipaloina. Eri muotoon muokatut suklaalahjat (kuten munat, sydämet, kolikot) ovat perinteisiä tietyillä länsimaisilla juhlapäivillä, mukaan lukien joulu, pääsiäinen, ystävänpäivä ja hanukka. Suklaata käytetään myös kylmissä ja kuumissa juomissa, kuten maitokaakaossa ja makaossa, ja joissakin alkoholijuomissa kuten creme de cacao.
Vaikka kaakao on peräisin Amerikasta, Länsi-Afrikan maat , erityisesti Norsunluurannikko ja Ghana, ovat johtavia kaakaon tuottajia 2000-luvulla. Niiden osuus maailman kaakaotuotannosta on noin 60 prosenttia.
Tryffelit ovat herkkuja, olivatpa ne sieniä tai suklaata. Suklaatryffelit saivat nimensä, koska ne ulkoiselta olemukseltaan muistuttavat sienitryffeleitä.
Sana tryffeli on matkannut meille ruotsin (tryffel) ja saksan (Trüffel) kautta ranskan kielestä, jossa truffe (aikaisemmin myös truffle) tarkoittaa multasientä. Alun perin sana lainautui ranskan kieleen. Lainan lähteenä oli latinan tuber (myös tufer), joka tarkoitti kuhmua, pahkaa, paisetta ja myöhemmin myös sientä ja multasientä. Ilmeisesti sanan alkuperäinen merkitys oli ’kuhmu, pahka’, josta merkitys on lähtenyt sekä latinassa että ranskassa rönsyilemään eri suuntiin.