Heirol pyrkii ruanlaiton hauskuuteen ja helppouteen. Sen arjessa yhdistyy italialainen, ruotsalainen sekä suomalainen ruoka- ja tapakulttuuri.
Heirol on Kaarinassa sijaitseva perheyritys joka on tuottanut keittiövälineitä suomalaisten ruokapöytiin vuodesta 1991. Heimo lehtonen poikansa Rolf Moborgin kanssa aloittivat toiminnan Littoisissa Lehtosen autotallissa, josta se on noussut yhdeksi maamme johtavista keittiön pienvälineiden valmistuttajista.
Heirol tuo markkinoille laadukkaita, käytännöllisiä ja kauniita keittiön pienvälineitä tehden yhteistyötä maailman johtavien valmistajien kanssa.
Heirolilta löytyy useita laadukkaita tuotemerkkejä. Tärkein tuoteryhmä on Steely-sarja, josta löytyy keittiövälineitä aina kattiloista kuorimaveitsiin. Steely-pienvälineitä on myyty Suomessa jo yli 5 miljoonaa kappaletta. Yrityksen uusia ylpeydenaiheita ovat laadukas patentoitu HEIROL Steelsafe paistinpannusarja, sekä uudistettu kuluttajatestejä voittanut tuotesarja Cerasafe+. Paistoastiat jotka käyvät vaativillekin kokeille ja ruoanlaiton harrastajille.
Oman tuotemerkin lisäksi HEIROL toimii tunnettujen italialaisten brändien, Marcato-pastakoneiden ja Bialetti espressokeitinten maahantuojana.
Heirolilla on turvallisuus ja eettisyys ohjanneet tuotteiden ja tehtaiden valintaa. Perusajatus on ollut, että tuotteiden pitää olla myrkyttömiä ja kestäviä. Vain paras ja kaikin puolin reilu kelpaa. Käytämmehän tuotteita itsekin lasten kanssa kotona joka päivä.
Kestävien valintojen puolestapuhujana Heilor tekee yhteistyötä WWF:n kanssa. Yritys oli ensimmäisten joukossa vaihtamassa pannujen ja vuokiensa tarttumattomat pinnoitteet PFOA-vapaiksi ja tuomassa ensimmäisenä Suomeen keraamiset pinnoitteet. Vaikka nämä tuotteet olivat hieman arvokkaampia, ne olivat sitäkin laadukkaampia. Unohtamatta että pitkäikäisen tuotteen valinta on kaikille hyväksi, myös luonnolle.
Heirol pyrkii välttämään muovin käyttöä pakkauksissa ja esimerkiksi suositun Steely-pienvälinesarjan tuotteet on kääritty vuodesta 2019 lähtien ekologiseen silkkipaperiin. Valikoiman harvat muovituotteet ovat nekin tavallisesti valmistettu polypropeenista (PP), sillä se voidaan polttaa myrkyttömästi energiajätteenä. Kaikki yleisimmät materiaalit ovat kierrätettäviä ja uusiokäytettäviä.
Liesityyppi ja paistettava raaka-aine ovat pannun valinnan tärkeimmät kriteerit.
Teräspannu sopii erinomaisesti lihan ja kasvisten paistamiseen. Sillä paistaminen vaatii totuttelua, mutta keittiövälineenä se on lähes ikuinen. Teräspannun kanssa voit käyttää metallisia välineitä ja sen voi laittaa uuniin tai grilliin.
Pinnoitetussa pannussa paistat kätevästi kananmunat, kalan ja muut proteiinipitoiset raaka-aineet. Pinnoitettua pannua käytetään matalammassa lämmössä ja liian kova kuumuus pilaa pinnoitteen. Pinnoitetun pannun kanssa tulee käyttää ainoastaan muovisia tai puisia työvälineitä. Pinnoitetun pannun käyttö on helpompaa, mutta paistamiseen suositellaan rasvaa jotta pinnoite ei vaurioidu.
Valurautapannut ovat oikein hoidettuina ikuisia ja periytyvät sukupolvelta toiselle. Valurautapannujen kanssa voi käyttää erilaisia keittiövälineitä vahingoittamatta pannua. Valurautapannun pesussa ei pitäisi käyttää pesuaineita. Ruoan säilyttäminen ruostuttaa valurautapannun.
Cerasafe Pro -pinnoite on kolminkertainen, tarttumaton, keraamisesti vahvistettu pinnoite! Se soveltuu kaikille liesille, myös induktiolle. Tuote kestää käytössä pitkään, ja on siksi myös ammattilaisten suosikki. Pannuissa on laadukas erinomaisesti lämpöä johtava runko, joka soveltuu kaikille liesille ja uunikäytössä (max 200 °C). Cerasafe Pro -sarja on ekologinen paistoastiasarja: erinomaisen lämmönjohtokyvyn vuoksi se kuluttaa hyvin vähän energiaa, ja kestävän pinnoitteen vuoksi tuote kestää pitkään. Pinnoite ei sisällä PFOA:ta.
Laadukkaat veitset säilyttävät terävyytensä säännöllisen huollon ja teroituksen avulla. Monet ammattilaiset teroittavat keittiöveitsensä säännöllisesti joko ennen tai jälkeen jokaisen käyttökerran. Tällä tavoin veitsi ei pääse tylsymään. Teroituksen jälkeen kannattaa veitsi puhdistaa ja kuivata huolella.
Timanttipuikko on ammattilaisten suosima, ja se sopii ehyvin myös kotikeittiöön. Se on valmistettu pinnoittamalla teräksinen puikko teollisuustimanteilla. Puikolla teroittamiseen tarvitaan muutama veto vuorotellen särmän molemmin puolin. Veitsen terä asetetaan 20 asteen kulmaan timanttipuikkoa vasten ja vedetään erittäin kevyesti terän tyvestä kohti kärkeä.
Teroituskivi on perinteinen japanilainen tapa veisten teroitukseen. Kivellä teroitat keittiöveitset edestakaisella liikkeellä kiveä vasten. Kivi on kaksipuoleinen – karkeampaa puolta käytetään veitsen reunan palauttamiseen alkuperäiseen muotoonsa ja hienompaa puolta veitsen reunan kiillottamiseen. Teroituskiven ohessa pyöristysleikkuri toimii epätasaisten pintojen tasoittamiseen, sekä kulmaohjain pitää terät täydellisessä kulmassa teroittimen suhteen. Veitsen teroituskulma on yleensä kerrottu veitsipakkauksessa. Myös kivi on hyvä pitää kunnossa silottimen avulla. Liota kiveä viitisen minuuttia ennen käyttöä.
Veitsenteroitin on yleisin veitsien teroitusväline ja löytyy monesta kotikeittiöstä. Perinteisen veitsenteroittimen teroituskulma on helposti säädettävissä välillä 14 -24 astetta. Myös perinteisessä teroittimessa on kaksivaiheinen teroitus: karkea ja hieno.
Steely Classic -sarjaan kuuluva perinteinen ja kestävä teräspannu.
Paistinpannun runko on valmistettu naarmuuntumattomasta ruostumattomasta teräksestä ja paksu kolmikerroksinen pohja jakaa lämmön energiatehokkaasti ja tasaisesti.
Pyöreähkö teräskahva on mukava käsiteltävä ja sen niittikiinnitys mahdollistaa pannun käytön myös uunissa.
Palkitun Pro-Balance -sarjan huippulaatuinen kokkiveitsi sopii yleisveitseksi niin lihan, vihannesten kuin yrttienkin leikkaamiseen.
Laadukkaasta saksalaisesta veitsiteräksestä valmistetun veitsen pystyy painottamaan itselle juuri sopivaksi mukana tulevilla painoilla. Halusit sitten etu-, keski- tai takapainoisen veitsen, saat muokattua sen hetkessä omaan käteen sopivaksi.
Veitsen käyttömukavuutta lisää ergonomisesti muotoiltu kahva.
Tyylikäs ja laadukas kokkiveitsi Heirolin Pro Albera -veitsisarjaan. Veitsi sopii yleisveitseksi niin kasvisten, yrttien kuin lihankin leikkaamiseen.
Pitkäikäinen veitsi on valmistettu korroosionkestävästä saksalaisesta veitsiteräksestä ja upea puinen kahvaosa on karbonoitua saarnea.
Taottu terä lisää veitsen käyttömukavuutta kimmoisalla ja tukevalla leikkuutuntumalla. Terän tyven ergonominen muotoilu mahdollistaa miellyttävän otteen suojaten samalla sormia.
Tyylikäs ja laadukas santokuveitsi Heirolin Pro Albera -veitsisarjaan. Santokuveitsen hieman lyhyempi ja korkeampi terä sopii erityisen hyvin tarkkuutta vaativaan leikkaamiseen.
Pitkäikäinen veitsi on valmistettu korroosionkestävästä saksalaisesta veitsiteräksestä ja upea puinen kahvaosa on karbonoitua saarnea.
Taottu terä lisää veitsen käyttömukavuutta kimmoisalla ja tukevalla leikkuutuntumalla. Terän tyven ergonominen muotoilu mahdollistaa miellyttävän otteen suojaten samalla sormia.
Näppärän kokoinen paistinpannu tarttumattomalla Cerasafe Pro pinnoitteella. Monikäyttöinen, kulutusta kestävä paistinpannu sopii kaikille liesille, myös induktiolle sekä uuniin. Heirol Pro sarjan Cerasafe paistinpannu on todennäköisesti paras paistinpannu, jonka voit hankkia. Paistinpannu on jokaisen kotikokkaajan suosikki!
Tekniset tiedot:
- Koko: Halkaisija 24 cm.
- Materiaali: runko- ja kahva ruostumatonta terästä. Cerasafe Pro -pinnoite.
- Myrkytön - Ei sisällä PFOA:ta tai muovia.
- Uuninkestävä (max. 200 astetta).
- Suositellaan käsinpesua.
Pannun kahva ja runko-osa on valmistettu kestävästä ja lämpöä hyvin johtavasta ruostumattomasta teräksestä. Teräspohjan sisässä oleva alumiinilevy takaa tasaisen ja nopean lämmönjakautumisen.
Monikäyttöinen ja uuninkestävä paistinpannu tarttumattomalla Cerasafe Pro pinnoitteella. Reilun kokoinen, kulutusta kestävä paistinpannu sopii kaikille liesille, myös induktiolle sekä uuniin. Heirol Pro sarjan Cerasafe -paistinpannu on todennäköisesti paras paistinpannu, jonka voit hankkia. Paistinpannu on jokaisen kotikokkaajan suosikki!
Tekniset tiedot:
- Koko: Halkaisija 26 cm.
- Materiaali: runko- ja kahva ruostumatonta terästä. Cerasafe Pro -pinnoite.
- Myrkytön - Ei sisällä PFOA:ta tai muovia.
- Uuninkestävä (max. 200 astetta).
- Suositellaan käsinpesua.
Pannun kahva ja runko-osa on valmistettu kestävästä ja lämpöä hyvin johtavasta ruostumattomasta teräksestä. Teräspohjan sisässä oleva alumiinilevy takaa tasaisen ja nopean lämmönjakautumisen.
Laadukas ja reilun kokoinen uunivuoka-paistokasari lasikannella.
Kasarissa on nopeasti ja tasaisesti lämpenevä alumiinirunko ja kestävä kaksinkertainen pinnoite joka estää ruokaa palamasta pohjaan kiinni puhdistusta helpottaen.
Lasikannellinen PRO-uunivuoka on hämmästyttävän monipuolinen. Se sopii käytettäväksi sekä liedellä että uunissa! Tarttumattomasti pinnoitettu vuoka on tehty kevyestä, hyvin lämpöä johtavasta valualumiinista. Vuoan pohjassa on induktiolevy, joten se toimii myös paistokasarina induktioliedellä, kuten kaikilla muillakin liesityypeillä. Korkeiden reunojensa ansiosta vuokaan mahtuu suurempikin määrä ruokaa.
Palkitun Pro-Balance -sarjan huippulaatuinen kokkiveitsi sopii yleisveitseksi niin lihan, vihannesten kuin yrttienkin leikkaamiseen.
Laadukkaasta japanilaisesta veitsiteräksestä valmistetun veitsen pystyy painottamaan itselle juuri sopivaksi mukana tulevilla painoilla. Halusit sitten etu-, keski- tai takapainoisen veitsen, saat muokattua sen hetkessä omaan käteen sopivaksi.
Veitsen käyttömukavuutta lisää ergonomisesti muotoiltu kahva.
Tyylikäs ja laadukas santokuveitsi Heirolin Pro Albera -veitsisarjaan. Santokuveitsen hieman lyhyempi ja korkeampi terä sopii erityisen hyvin tarkkuutta vaativaan leikkaamiseen.
Pitkäikäinen veitsi on valmistettu korroosionkestävästä saksalaisesta veitsiteräksestä ja upea puinen kahvaosa on karbonoitua saarnea.
Taottu terä lisää veitsen käyttömukavuutta kimmoisalla ja tukevalla leikkuutuntumalla. Terän tyven ergonominen muotoilu mahdollistaa miellyttävän otteen suojaten samalla sormia.