Filotea

Näytetään tuotteet 1-2 / 2

FILOTEA PÄHKINÄNKUORESSA

Filotea on italialainen Marchen alueella sijaitseva pienyritys, joka vaalii paikallisia perinteitä ja aitoa italialaista ruokakulttuuria. Filotea on erikoistunut artesaanityönä valmistettuihin pastatuotteisiin ja tuottaa proteiinirikkaita kuivapastoja suurella intohimolla isoäitien innoittamana. Erinomaisen maun saavuttaminen on Filotean ensisijainen tavoite. Tästä syystä heidän pastatuotantonsa ei perustu ainoastaan huolellisiin käsittelymenetelmiin, vaan myös jokaisen valmistusvaiheen huolelliseen seurantaan.

Filotea on uniikki ja erilainen kuin yksikään muu pasta. Se sisältää vain parhaimpia raaka-aineita ja valmistusprosessi takaa aidon italialaisen makuelämyksen. Siinä on nopea valmistusaika. Pasta on rakenteeltaan kevyt, karkea ja imukykyinen sekä vatsaystävällinen. Se on kuivapasta, mutta sen tekstuuri ja maku muistuttavat vahvasti tuoreesta kotitekoisesta pastasta. Sen säilyvyys on jopa 2 vuotta.

PERINTEIDEN SALAISUUS

Ainutlaatuisen pastan salaisuus on seurata isoäitien muinaisia reseptejä. Filotea kananmunapasta on valmistettu vanhojen Marchen alueen reseptien mukaisesti noudattaen samanlaisia valmistusmenetelmiä, joita isoäidit aikoinaan käyttivät. Filotea tuotteet sisältävät vain parhaimpia jauhoja ja tuoreimpia kananmunia, jotka yhdessä mahdollistavat sensaatiomaisen pastatuotteen synnyn. Pasta kuivataan hitaasti matalassa lämpötilassa, joka antaa sille aidon kotitekoisen tuorepastan maun.



PASTA

Pasta valmistetaan tyypillisesti vedestä, vehnäjauhoista, kananmunista ja suolasta valmistettu elintarvike. Sen valmistukseen voidaan lisäksi käyttää pinaattia tai tomaattia tuomaan väriä. Valmis pasta keitetään kiehuvassa vedessä kypsäksi ennen nauttimista. Pasta voidaan myös kuivattaa suomalaisille tuttuun kovaan muotoon, josta se keitettynä muuttuu pehmeäksi. Pasta tarjoillaan usein jonkin kastikkeen kanssa. Makaroni ja spagetti ovat Suomessa tunnetuimpia pasta­tyyppejä.

Pastat jaetaan tuorepastoihin ja kuivapastoihin. Tuorepasta sisältää yleensä kananmunaa, jota siinä on tyypillisesti noin kolmannes raaka-aineista. Tällainen tuorepasta on proteiinipitoista ja täyttävää. Kuivapasta sen sijaan yleensä ei sisällä kananmunaa, vaan koostuu ainoastaan vedestä ja jauhoista. Se säilyy paljon kauemmin kuin tuorepasta, mutta vaatii pitemmän keittoajan kuin tuorepasta. Pohjois-Italiassa suositaan erityisesti tuorepastaa, kun taas Etelä-Italiassa suositaan kuivapastaa.

Pastan kotimaana pidetään Italiaa ja pasta onkin tärkeä osa italialaista keittiötä. Pasta nimitys tuleekin alkujaan Italiasta. Italialainen kuivattu pasta tehdään durumvehnästä, ja se on väriltään kellertävää. Pastaa voidaan tehdä myös muista viljalajeista, kuten kaurasta tai rukiista. Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville valmistetaan myös pastaa.

SPAGETTI

Spagetti on pitkä, ohut, kiinteä, lieriömäinen nuudelipasta. Se on perinteisen italialaisen keittiön peruselintarvike. Kuten muutkin pastat, spagetti valmistetaan jauhetusta vehnästä ja vedestä ja vitaminoidaan joskus vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Italialainen spagetti valmistetaan tyypillisesti durumvehnäsuurimosta. Yleensä pasta on valkoista, koska käytetään puhdistettua jauhoa, mutta siihen voidaan lisätä täysjyväjauhoja. Spaghettoni on paksumpi spagetti, kun taas capellini on hyvin ohut spagetti.

Alun perin spagettit olivat huomattavan pitkiä, mutta lyhyemmät pituudet saivat suosiota 1900-luvun jälkipuoliskolla, ja nyt niitä on yleisimmin saatavana 25–30 cm: n pituisina. Siihen perustuvat erilaiset pastaruoat, ja sitä tarjoillaan usein tomaattikastikkeen tai lihan tai vihannesten kanssa.

LASAGNE

Lasagne on italialaislähtöinen uunissa paistettava pastaruoka. Sen valmistukseen käytetään yleensä juustoa ja kastiketta pastalevyjen välissä kerroksittain. Esikeitetyt lasagnelevyt valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. Ne ovat ohuita ja suoria. Kastikkeen lisäksi täytteenä voi olla esimerkiksi lihaa, mereneläviä tai kasviksia.

Lasagne on syntynyt Pohjois-Italiassa Emilia-Romagnan maakunnassa luultavasti 1400-luvulla. 
Napolissa on perinteenä syödä laskiaisena ennen paastoaikaa carnival-lasagnea, joka voi sisältää muun muassa lihapullia, makkaraa, ricottajuustoa, mozzarellaa ja kananmunaa.

TAGLIATELLE

Tagliatelle on litteän nauhamainen pastamuoto. Se on usein tehty munapastasta. Tagliatelle valmistetaan leikkaamalla nauhoja pastataikinalevystä. Muodon nimi tarkoittaakin leikattua. Tagliatelle kuuluu perinteisesti Bolognan alueen ruokakulttuuriin, ja se tarjoillaan usein jauhelihakastikkeen kanssa.

Tagliatellea myydään usein myös värjättynä esimerkiksi pinaatilla tai tomaatilla. Siitä valmistetaan myös sahareunaisia muotoja, joita kutsutaan italiaksi nimillä tagliatelle ziglinate ja tagliatelle zigrinate. Fettuccine on erityisesti Rooman alueella käytetty pastatyyppi, joka muistuttaa suuresti tagliatellea.

Lasagne 250g, Filotea

Lasagne 250g, Filotea

7,95 €
Varastossa
  • 30% kananmunaa
  • Laadukas lasagnelevy
  • Erittäin nopea valmistuaika: 2min
  • Neljä annosta, 250g

Artesaanituote suoraan Italiasta. Vanhoilla resepteillä isoäitien innoittamana valmistettu tuote, jossa on käytetty vain parhaita jauhoja ja tuoreimpia kananmunia. Maistuva makuelämys italialaisen keittiön sydämeen. Helppo ja yksinkertainen ratkaisu omaan ruuanlaittoon

Pappardelle 250g, Filotea

Pappardelle 250g, Filotea

5,95 €
Varastossa
  • 27% kananmunaa
  • Parempaa arkiruokaa
  • Valmistusaika: 8min
  • Neljä annosta, 250g

Italilainen artesaani tuote, joka on valmistettu isoäitien innoittamana. Sisältää vain parhaimpia ja tuoreimpia raaka-aineita. Proteiinirikas pasta joka kodin ruokapöytään tuomaan aidon italialaisen makuelämyksen.

Ostoskorisi on tyhjä

Sopimusehdot

Toimitusehdot

Verkkokaupan tuotteita myy Herkku ja Lahja Murena Oy, Salo, Suomi Y-tunnus 2393205-4

Toimitamme tuotteita koko Suomen alueelle. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

Asiakas voi kassalla valita halutun toimitustavan.


Maksutavat

Tilaukset maksetaan ostosten teon yhteydessä Checkout-maksupalvelun kautta. Käytössäsi on seuraavat maksutavat:
Verkkopankit: Nordea, Op, Säästöpanki, POP- pankki, Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, S-pankki, Tapiola, Ålandsbanken sekä Neocard.

Katso maksupalvelun ehdot täältä.

Kuitti / takuutodistus

Saat toimituksen mukana lähetteen, joka toimii kuittina ostoksestasi sekä mahdollisena takuutodistuksena. Alvillinen kuitti tulee tilaajalle sähköpostiin, kun tilaus on vastaanotettu.

14 päivän palautusoikeus

Tilaajalla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa tai osa siitä 14 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön sekä se täytyy palauttaa alkuperäisessä pakkauksessaan.

Alennustuotteilla sekä elintarvikkeilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Palautusoikeutta ei ole, mikäli tuotetta on käytetty.

Palautuksesta aiheutuvat kustannukset jäävät asiakkaan maksettavaksi. Palautamme rahat palautetuista tuotteista suoraan asiakkaan tilille. Palautamme rahat 5-7 arkipäivän sisällä siitä, kun olemme saaneet tuotteen takaisin.

Tuotteilla ei ole 14 päivän palautusoikeuden lisäksi varsinaista erillistä vaihto-oikeutta. Mikäli tilaamasi tuote on väärän kokoinen tai muulla tavalla sopimaton, voit tehdä tuotepalautuksen kuluttajasuojalain mukaisesti 14 päivän kuluessa tilauksesta ja tilata uuden haluamasi tuotteen.

Mikäli haluat palauttaa tuotteen, lähetä ennen palautusta sähköpostilla tieto palautuksesta info@herkkumurena.fi ja täytä "Palautuslomake" mukaan (toimitettu sähköpostiin).

Maksunpalautus tehdään tilauksessa käytetylle maksutavalle.

Force Majeure

Herkku ja Lahja Murena Oy ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä eikä viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista. Herkku ja Lahja Murena Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtojaan. Tilaajan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.