The Spice Tree on yli kolmen vuosikymmenen ajan kehittänyt tuotteita tuomaan yltäkylläisyyttä jokapäiväiseen elämäämme.
Kodin ytimeen, keittiöön, intohimolla keskittyen, ja vain korkealaatuisia aineksia käyttäen, The Spice Tree tuottaa maailmanluokan herkkuja Hörbyn tehtaallaan Skånessa.
The Spice Treen tyylikäät ja laadukkaat gourmet-herkkusarjat tuovat ripauksen luksusta ruuanlaittoon. Toinen toistaan herkullisempia makuja sisältävät suolamyllyt, mausteet ja mausteseokset kehoittavat kokeilemaan näitä makuja. Brändin kulmakivenä on aina ollut korkea laatu ja sisustuksellisuus. Tuotteet ovat tyylikäs lisä ruokapöytääsi ja keittiöön. Tilaa ja kokeile - et tule pettymään :)
SAGA OF SWEDEN on romanttinen ja leikkisä tuotemerkki, joka sisältää laajan valikoiman kaikkea limonadeista ja makeisista mausteisiin. Tärkeintä on tuotteiden laatu, jotta ne antavat parhaan mahdollisen nautinnon.
Mausteet ovat aineita, joita lisätään ruokaan tuomaan makua tai parantamaan säilyvyyttä. Mausteet voivat olla voimakkaan makuisia tai voimakasaromisia kasvin osia, kasvista eristettyjä ainesosia tai mineraaleja. Maustekasveja käytetään usein hajusteissa ja kosmetiikassa, mutta mausteita on käytetty myös lääkkeinä sekä uskonnollisissa rituaaleissa.
Mausteena käytettävät kasvit luokitellaan useimmiten yrteiksi, sillä maustekasvi ei ole ruokaa, vaan sen tarkoitus on toimia maun antajana. Kasvista voidaan käyttää lehtiä, kukkia, juurta, vartta, kuorta, hedelmiä, marjoja, siemeniä tai eristettyjä aineita. Usein kasvin osat kuivataan paremman säilyvyyden vuoksi ja kuljettamisen helpottamiseksi sekä jauhetaan, jotta niitä olisi helpompi käyttää.
Ruokasuola on mineraali, jota louhitaan suolakaivoksista tai kerätään merivettä haihduttamalla. Mineraalina sen kutsumanimi on haliitti eli vuorisuola.
Mausteet ovat olleet läsnä ihmisten historiassa hyvin pitkään. Ne olivat yksi kalleimmista asioista, joita käytettiin vaihdon välineinä muinaisina aikoina ja keskiajalla. Mausteet olivat ensisijainen syy siihen, miksi portugalilainen merenkävijä Vasco da Gama purjehti Intiaan. Suurin piirtein samoihin aikoihin, kun Kristoffer Kolumbus löysi Uuden maan, hän kuvasi uudet löytyneet mausteet mahdollisille sijoittajille.
Erityisesti suolaa on käytetty ruoan säilöntään ja pilaantuneen ruoan maun peittämiseen. Suolattu ravinto säilyy pitkään, ja liottamalla siitä saadaan taas syöntikelpoista.
Mausteseokset ovat sekoitettuja mausteita tai yrttejä. Kun reseptissä vaaditaan tiettyä yrttien tai mausteiden yhdistelmää, on hyödyllistä sekoittaa nämä ainesosat etukäteen. Sekoituksia, kuten chilijauhetta, curryjauhetta, Herbes de Provencea, valkosipulisuolaa ja muita maustettuja suoloja, myydään perinteisesti ruokakauppiaiden ennalta valmistamina.
Glögi on maustettu perinteinen skandinaavinen juoma, jota nautitaan talvella, varsinkin joulun aikaan.
Yleensä glögi juodaan kuumana. Skandinaviassa kuuma viini on ollut yleinen juoma 1500-luvulta lähtien. Glögin alkuperäistä muotoa nauttivat sanansaattajat ja postin kuljettajat, jotka matkustivat hevosella tai suksilla kylmällä säällä. 1800-luvun alkupuolelta lähtien glögi on ollut yleinen talvijuoma. Se on usein ollut alkoholipitoista ja siihen on lisätty lämmitettyä mehua, siirappia ja joskus räntäkelillä väkeviä alkoholijuomia.
Glögg-reseptit vaihtelevat suuresti; muunnelmat alkavat yleensä makealla tai valkoviinillä taikka väkevillä alkoholijuomilla, kuten konjakki. Glögin valmistus alkaa lisäämällä mausteita kiehuvaan veteen. Muutaman minuutin haudutuksen jälkeen seos seulotaan ja siihen lisätään hedelmämehua, viiniä tai kirkasta väkevää alkoholijuomaa. Glögin yleisimmät mausteet ovat neilikka, kaneli, kardemumma ja inkivääri. Muita yleisiä ainesosia ovat sitrushedelmät, rusinat ja mantelit.
Glögi voidaan valmistaa myös ilman alkoholia korvaamalla viini hedelmä- tai marjamehuilla. Kaupoissa valmis glögi perustuu yleensä rypälemehuun, joskus myös mustaherukamehuun tai sekoitettuihin hedelmämehuihin, omenamehuun taikka viiniin. On myös vahvempia, rommipohjaisia glögi-tyyppejä. Kaupoista valmistettu glögi lämmitetään ennen käyttöä, mutta jos se on viinipohjaista tai runsaasti alkoholipitoista, sitä ei tulisi lämmittää kiehumispisteeseen. Yleensä lisätään kokonaisia manteleita tai rusinoita glöggiin lämmityksen aikana tai juuri ennen juomista.
Glögi tuli Suomeen Ruotsista. Suomalainen ja virolainen sana glögi tulee ruotsinkielisestä sanasta glögg , joka puolestaan tulee sanoista glödgat vin tai kuuma viini. 1800-luvun lopussa juotiin viiniin sekoitettua glögiä, mutta kiellon vuoksi glögin kulutus melkein lopetettiin kokonaan. Kun kielto poistettiin 1930-luvulla, glögiä mainostettiin Fenno-Swedish-lehdissä, ja 1950- ja 60-luvuilla glögin juominen oli Fenno-Ruotsin perinne. 1960-luvun lopulla ja 70-luvun alussa glögg-reseptit alkoivat ilmestyä myös suomenkielisissä aikakauslehdissä, minkä jälkeen glöggistä tuli joulun perinne koko Suomessa.
Käytännöllinen maustemylly sisältää maistuvan sekoituksen merisuolaa, juustoa ja basilikaa. Täyteläinen suola sopii mainiosti pastaruokien ja salaattien maustamiseen. Kokeile monikäyttöistä juusto-basilika suolaa myös kana- ja liharuokien mausteeksi.
Suola ei sisällä väriaineita sillä kaunis väri on saatu aikaan pinaattia käyttämällä. Vihreä suola tuo näyttävyyttä annosten viimeistelyyn.
Maustepullon korkissa oleva mylly helpottaa käyttöä jauhaen suolan sopivan kokoisiksi kiteiksi. Tyylikkäästi pakatun suolamyllyn jättää mieluusti esille keittiön sisustusta piristämään.
Käytännöllinen maustemylly sisältää maistuvan sekoituksen merisuolaa ja punaviinin makua. Täyteläinen suola sopii mainiosti liharuokien ja kastikkeiden maustamiseen. Kokeile monikäyttöistä punaviini-suolaa myös tomaattisalaattiin.
Suola ei sisällä väriainetta sillä kaunis väri on saatu aikaan käyttämällä punajuurta. Punertava suola tuo näyttävyyttä viimeistelyyn.
Maustepullon korkissa olevalla myllyllä jauhat suolan sopivan kokoisiksi kiteiksi. Tyylikäs suolamylly sopii myös piristämään sisustusta.
Käytännöllinen maustemylly sisältää maistuvan sekoituksen merisuolaa, punaviiniä ja mausteita. Täyteläinen suola sopii mainiosti pastaruokien ja grillatun lihan sekä vihannesten maustamiseen. Kokeile monikäyttöistä barbeque-suolaa myös kala- ja kanaruokien mausteeksi.
Mautepullon korkissa oleva mylly helpottaa käyttöä jauhaen suolan sopivan kokoisiksi kiteiksi. Tyylikkään suolamyllyn jättää mieluusti esille piristämään keittiön sisustusta.
Käytännöllinen maustemylly sisältää maistuvan sekoituksen merisuolaa ja ranskalaisia yrttejä. Täyteläinen suola sopii mainiosti pastaruokien ja salaattien maustamiseen. Kokeile monikäyttöistä provence-suolaa myös grillattujen kana- ja kasvisruokien mausteeksi.
Maustepullon korkissa olevalla myllyllä jauhat suolan sopivan kokoisiksi kiteiksi. Tyylikkään suolamyllyn jättää mielellään esille piristämään keittiön sisustusta.
Käytännöllinen maustemylly sisältää maistuvan sekoituksen merisuolaa, valkosipulia ja paprikaa. Täyteläinen suola sopii mainiosti grillattujen liha- ja vihannesruokien maustamiseen. Kokeile mokäyttöistä valkosipuli-paprika -suolaa myös kanapastan mausteeksi.
Maustepullon korkissa olevalla myllyllä jauhat suolan sopivan kokoisiksi kiteiksi. Tyylikkään suolamyllyn jättää mielellään esille piristämään keittiön sisustusta.
Käytännöllinen maustemylly sisältää maistuvan sekoituksen merisuolaa, herkkutattia, valkosipulia ja tryffeliöljyä. Täyteläinen suola sopii mainiosti pastaruokien ja grillattujen kasvisten maustamiseen. Kokeile monikäyttöistä tryffelisuolaa myös kana- ja liharuokiin sekä risottoihin.
Maustepullon korkissa oleva mylly helpottaa käyttöä jauhaen suolan sopivan kokoisiksi kiteiksi. Tyylikkään suolamyllyn laittaa mieluusti esille keittiötä piristämään.
Käytännöllinen maustemylly sisältää tulista chiliä jauhettavaksi maustamaan kaikenlaisia ruokia. Punertava mauste tuo maun lisäksi näyttävyyttä ruoan viimeistelyyn.
Tyylikäs maustemylly sopii myös piristämään sisustusta.
Käytännöllinen maustemylly sisältää merisuolaa ja mustapippuria. Maustepullon korkissa oleva mylly nopeuttaa käyttöä ja tuo vastajauhetun mustapippurin aromin hyvin esille. Monikäyttöinen suolamylly sopii jokapäiväiseen ruoanlaittoon maustamaan suolaiset ruoat ja tarjottavat.
Tyylikkään suola-pippurimyllyn jättää mieluusti esille osaksi keittiön sisustusta.
Suola- ja pippurisekoitus ilahduttaa niin omassa ruoanlaitossa kuin osana perinteistä tupaantuliaislahjaa.