Pohjois-Italiassa Turrin sukutilalla on viljelty oliiveja ja valmistettu oliiviöljyä jo vuodesta 1951 lähtien. Ravinteikkaassa Gardan maaperässä kasvavista oliiveista valmistuu laadukkaat kylmäpuristetut extra-neitsytoliiviöljyt sekä suodattamaton oliiviöljy.
Suodattamaton oliiviöljy sopii:- Salaatinkastikkeeksi- Kala- ja äyriäisruokien mausteeksi- Punaisen lihan kanssa- Paistettujen kasvisten sekä perunoiden mausteeksi- Leivän päälle (Focaccia, bruschetta)Turri - oliivinkasvatusta jo vuodesta 1951
Turrin sukutilalla Gardajärven rannalla on viljelty oliiveja ja valmistettu oliiviöljyä jo vuodesta 1951 lähtien. Isältä pojalle siirtyneet intohimo ja rakkaus oliivien viljelyä kohtaan ovat laajentaneet yritystä ja tuoneet vanhojen taitojen vierelle uusia menetelmiä.
Gardajärvi luo oliiveille juuri täydellisen kasvupaikan ravinteikkaan ja hedelmällisen maaperän ansiosta. Alueella vallitseva mikroilmasto tuo myös oman osansa oliivien makuun. Oliivien poimintaan, puristukseen ja valmistukseen käytetään tarkkoja menetelmiä jotta oliiviöljyjen aitous ja erinomaisuus säilyvät vuodesta toiseen.
- Nykyisin paikalla on laajojen oliivitarhojen ja myllyn lisäksi tuotantolaitos jossa yhdistellään oliivin viljelyn uusia tekniikoita ja vanhoja hyväksi todettuja oppeja menestyksekkäin tuloksin. Alueen kasvitieteellisissä puutarhoissa taas kasvatetaan eri oliivilajikkeita uusien makujen löytämiseksi.
Jos haluat oppia lisää alueesta, suojatun alkuperänimityksen Garda Orientale extra virgin oliiviöljyn tuotannosta, yrityksestä, jolla on pitkä tarina, ja osallistua opastettuun maisteluun voit ilmoittautua opastetuille kierroksillemme oliivimyllyyn.
Oliivipuita on Italiassa noin 500 erilaista lajiketta. Turrin oliivitarhassa 27 näistä, jotka ovat tyypillisiä Gardajärvelle tai Veneto-alueelle tai tulevat muilta italialaisilta alueilta. Ne kasvavat kaikki yhdessä. Puut reagoivat eri tavoin mikroilmastoon, pohjoisimpaan alueeseen, jossa tätä kasvia viljellään. Puutarhassa on myös muinainen puinen oliivimylly, joka on vuodelta 1740. Se on merkki siitä, että puhutaan oliiviöljyn tuotannon kehityksestä vuosisatojen ajan, viimeisimpään moderniin oliivimyllyyn, jossa koneet käyvät lokakuun puolivälistä joulukuun puoliväliin täyttä vauhtia.
Museo del Castaldossa kiertue jatkuu lyhytelokuvalla yrityksen ja oliiviöljyn tarinasta: puusta pulloon. Tässä museossaa näytetään myös kokoelma vanhoja maatalouden ja maaseudun työkaluja. Täällä voit maistella tutustumisen ohessa Garda SAN Extra Virgin -oliiviöljyä, alueen huippuosaamista sekä muita yrityksen erikoisuuksia.
Turri-oliivitehdas on perustettu oliivinviljelyyn. Vaikka se on yksi Veronan ensimmäisistä, sen historia ulottuu vielä pidemmälle. Sen juuret ovat syvälle juurtuneet alueeseen ja sen muinaisiin viljelyperinteisiin. Perinteisiin, joita yritys ei ole tänäänkaan hylännyt. Huolellisen ja tiukan tuotannon tarkoituksena on säilyttää tuotteen aitous, joka syntyi luonnon ja kulttuurin välisestä liitosta.
Vuonna 1951 Giancarlo, Mario Turrin poika, Valpantenan suurten maatilan öljy- ja viinintuotantoon erikoistunut entinen castaldo (eli ylläpitäjä, tuotanto- ja kauppapäällikkö), perusti Fratelli Turrin (Turri bros.) öljytehtaan.
Aluksi yritys oli erikoistunut oliivien murskaamiseen ja öljymyyntiin, ja vasta 50-luvun lopulla he alkoivat myydä ensimmäisiä pulloja Turri Extra Virgin -oliiviöljyä.
Kahdeksankymmentäluvun alussa Giancarlo otti mukaan hänen lapsensa Mario, Laura, Luisa ja Giovanni. Lapset jatkavat nyt hänen työtään pitäen elossa isoisänsä ja isänsä perimää laatu- ja tutkimusfilosofiaa.
Olio Extra Vergin di Oliva - Suodattamaton ekstra-neitsytoliiviöljy
Laadukas suodattamaton oliiviöljy Pohjois-Italiasta ravinteikkaan Gardajärven rannoilta. Korkean laadun takaamiseksi tämä oliiviöljy on kylmäpuristettu mekaanisesti ilman kemiallista käsittelyä alle 30 asteessa.
Suodattamaton oliiviöljy sisältää oliivin hedelmälihaa jossa on jäljellä terveellisiä hivenaineita ym. suodatetuista oliiviöljyistä puuttuvia aineksia.
Maultaan oliiviöljy on voimakas ja aavistuksen hedelmäinen. Oliiviöljyn makuun vaikuttavat valmistusprosessin lisäksi oliivipuiden maaperä sekä Turrin perheen pitkä kokemus oliivien kasvattamisesta ja valmistamisesta öljyksi.
Suodattamaton oliiviöljy sopii:
- Salaatinkastikkeeksi
- Kala- ja äyriäisruokien mausteeksi
- Punaisen lihan kanssa
- Paistettujen kasvisten sekä perunoiden mausteeksi
- Leivän päälle (Focaccia, bruschetta)
Condimento al Peperoncino in Olio Extra Vergine di Oliva - Chilillä maustettu oliiviöljy
Laadukas kylmäpuristettu extra-neitsytoliiviöljy jossa makua antamassa reilusti chiliä.
Öljyssä käytetyt oliivit ovat kasvaneet Pohjois-Italiassa Gardajärven ravinteikkaassa maaperässä, Turrin oliivitilalla. Gardan alueen viileä ilmasto tuo oliiveihin omanlaisensa, hienostuneen ja täyteläisen maun.
Pullossa olevat kuivatut chilit tuovat sopivasti potkua joten tulisemman ruoan ystävä pitää tästä varmasti!
Mekaanisesti kylmäpuristettu öljy taas säilyttää rasvan laadun parempana ja takaa ettei siihen ole käytetty kemiallisia liottimia.
Chiliöljy sopii maustajaksi moniin ruokiin:
- Tomaattikastikkeen sekaan pasta-annoksiin
- Itämaisiin ruokiin ja wokkeihin
- Kala- ja äyriäisruokien mausteeksi
- Sellaisenaan pizzapohjan päälle tai tomaattikastikkeeseen sekoitettuna
Chiliöljyn ja muut Turrin italialaiset oliiviöljyt tilaat helposti verkkokaupastamme!