Tervetuloa herkullisen ruoan maailmaan, jolla on 100% italialaisen luonnon tuore maku.
Gran Cucinan kokki Marco Aurelio sanoi: "Kun valmistamme ruokaa italialaisista tuoreista vihanneksista Gran Cucinassa, tuntuu kuin olisi taidemaalari maalaamassa kaunista italialaista maisemaa. Gran Cucinassa luomme gourmet-erikoisuuksia, jotka ovat kauniita sekä maistuvat ja tuoksuvat miljoonilla ruokapöydillä ympäri maailmaa."
Jokainen Gran Cucina -tuote, joka poistuu Gran Cucinan keittiöstä Pohjois-Italiassa on valmistettu huolellisesti. Sillä on Gran Cucinan takuu tuoreudesta ja aidoista 100-prosenttisen italialaisista ainesosista. Gran Cucina yhdistää perinteisen ruoanlaittotavan nykytekniikan ja kansainvälisten elintarviketurvallisuusmääräysten kanssa. Italialaisen perinteen tavoin vihannekset valikoidaan käsin sen varmistamiseksi, että voimme nauttia jokaisesta ateriasta maistellessamme sen luonnollista makua. Kaikki käytetyt ainesosat ovat 100% italialaisia. Ruoan tekevät italialaiset kokit Gran Cucinan keittiössä ja jokainen tuote pullotetaan ja etiketöidään Italiassa. Vain Italiassa nauttien perinteisen ravintolan maisemista ja palvelusta. Kokilta joka valmistaa sinulle isoäidiltään la Nonnalta oppimiaan reseptejä, voit saada tämän italialaisempaa ateriaa.
Gran Cucinan Gourmet-kokit hämmästyttävät kyvyillään ja tietämyksellään yhdistää puutarhan antimia. He luovat herkullisimmat Gran Cucina Food Gourmet Specialties -tuotteet auttamaan niitä, jotka haluavat syödä jotain erittäin maukasta. Gran Cucinalla huolehditaan ympäristöstä ja planeetastamme. Vihannekset ostetaan lähialueen maatiloilta sekä kauniilta Ligurian alueelta, missä basilika kasvaa kuuluisaan Gran Cucina Pestoon. Gran Cucinan omistajat ovat hyvin valikoivia viljelijöiden ja toimittajien suhteen. He vierailevat viljelijöiden luona usein tarkastellen niiden tuotantoa. He seuraavat viljelijöitä vähintään 2 vuoden ajan ennen kuin päättävät keistä tulee Gran Cucina-toimittajia. Italialaisista maanviljelijöistä on kunnia tulla Gran Cucinan vihannesten tai hedelmien toimittajiksi. Luonnonrakkauden myötä Gran Cucina tuottaa markkinoiden parhaita italialaisia gourmet-erikoisuuksia. Jokaisen pienen purkin sisällä on paljon italialaista rakkautta ruokaan ja maahan.
Pesto on osa italialaista ruoanlaittohistoriaa. Gran Cucina käyttää vain parhaita, luonnonmukaisia tuoreita aineksia tuotteidensa valmistamiseen. Gran Cucina -gourmet-pestot on keitetty käsityönä. Ne maistuvat tuoreilta ja tuoksuvat yrteille ja tuoreelle luonnolle. Pesto on ihanteellista ruoanlaittoon pastan, kasviskeittojen ja lihan kanssa.
Pesto on italialainen yrttivalmiste, lämmittämättömänä nautittava maustekastike tai maustetahna. Se on alkuaan Ligurian alueelta Pohjois-Italiasta, erityisesti Genovasta (pesto genovese). Sen juuret ovat roomalaisessa juusto-yrttikastikkeessa moretumissa.
Peston pääaineosia ovat jauhetut basilika, juusto, pinjansiemenet ja valkosipuli sekä oliiviöljy. Juustona käytetään normaalisti Parmigiano-Reggiano -juustoa tai pecorinoa, kaupallisessa versiossa käytetään usein myös parmesaania, joka on parmegianon kaltainen juusto. Pesto syödään yleensä leivän tai pastan kanssa, mutta sen käyttö ei ole rajoitettu näihin. Kaupallisessa pestossa käytetään usein cashew-pähkinöitä pinjansiementen tilalla, koska ne ovat halvempia ja niillä on samankaltainen rakenne.
Pasta valmistetaan tyypillisesti vedestä, vehnäjauhoista, kananmunista ja suolasta valmistettu elintarvike. Sen valmistukseen voidaan lisäksi käyttää pinaattia tai tomaattia tuomaan väriä. Valmis pasta keitetään kiehuvassa vedessä kypsäksi ennen nauttimista. Pasta voidaan myös kuivattaa suomalaisille tuttuun kovaan muotoon, josta se keitettynä muuttuu pehmeäksi. Pasta tarjoillaan usein jonkin kastikkeen kanssa. Makaroni ja spagetti ovat Suomessa tunnetuimpia pastatyyppejä.
Pastat jaetaan tuorepastoihin ja kuivapastoihin. Tuorepasta sisältää yleensä kananmunaa, jota siinä on tyypillisesti noin kolmannes raaka-aineista. Tällainen tuorepasta on proteiinipitoista ja täyttävää. Kuivapasta sen sijaan yleensä ei sisällä kananmunaa, vaan koostuu ainoastaan vedestä ja jauhoista. Se säilyy paljon kauemmin kuin tuorepasta, mutta vaatii pitemmän keittoajan kuin tuorepasta. Pohjois-Italiassa suositaan erityisesti tuorepastaa, kun taas Etelä-Italiassa suositaan kuivapastaa.
Pastan kotimaana pidetään Italiaa ja pasta onkin tärkeä osa italialaista keittiötä. Pasta nimitys tuleekin alkujaan Italiasta. Italialainen kuivattu pasta tehdään durumvehnästä, ja se on väriltään kellertävää. Pastaa voidaan tehdä myös muista viljalajeista, kuten kaurasta tai rukiista. Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville valmistetaan myös pastaa.
Mausteinen paprikabruschetta on valmistettu laadukkaista Piemontelaisista aineksista, paprikapääkaupunkina tunnetusta Carmagnolan kylän paprikoista sekä Caraglion kylän valkosipuleista. Pehmeä bruschetta saa mausteisen makunsa ripauksesta chiliä ja yrttisen vivahteen oreganosta sekä persiljasta.
Paprikabruschetta sopii mainiosti liharuokien maustamiseen, sellaisenaan leivän päälle sipaistuna sekä pastan joukkoon sekoitettuna.
Monikäyttöinen tryffelivoi toimii kokin salaisena aseena ja sillä saa luotua tuttuihin annoksiin helposti uusia makuvivahteita!
Kokeile tryffelillä maustettua voita sellaisenaan leivän päälle tai aamiaispöydässä paistettujen munien kaveriksi. Tryffelivoi sopii mainiosti pasta- ja risottoruokien maustamiseen sekä erilaisille liharuoille.
Uuniperunat- ja kasvikset viimeistelet helposti sivelemällä voita kuumien kasvisten päälle.
Moneen sopiva artisokka maistuu erilaisissa pastoissa, piirakoissa ja salaateissa. Voit käyttää artisokkaa myös pizzan täytteenä.
Valkosipulia, etikkaa ja chiliä sisältävä oliiviöljy antaa artisokkaan makua joten se sopii hyvin tapas-tyyliin sellaisenaan herkutteluun. Voit hyödyntää öljyn ruoanlaitossa vaikka pastan- tai salaatinkastikkeeksi.
Punainen pesto saa täyteläisen makunsa Italian auringon alla kypsyneistä ja kuivatetuista tomaateista.
Pehmeää makua korostavat Genovesen basilika ja pinjansiemenet yhdessä laadukkaan oliiviöljyn kanssa.
Täysin vegaaninen tomaattipesto sopii mainiosti pasta- ja kasvisruokien maustamiseen sekä alkupaloihin ja leivän päälle.
Helposti levittyvä parmesantahna ihastuttaa alkupaloissa sekä leivän päällä.
Ruoanlaitossa tämä monikäyttöinen erikoisuus maustaa hetkessä risotot, pastat, keitot ja sopii sekä kasvis- että liharuokien kaveriksi.
Sateenkaaripasta ihastuttaa värikkyydellään ja muotoilullaan. Pasta on värjätty luonnonvärein, kuten pinaatilla, punajuurella ja kurkumalla.
Sateenkaaripasta sopii hyvin pastasalaatteihin, perinteisiin pastaruokiin sekä kastikkeiden kanssa tarjottavaksi.
Välimerellisistä ruokaresepteistä tuttua sardelli. Laadukas ja erinomainen sillikala joka on myös yksi Ceasar-kastikkeen yksi ainesosa. Monikäyttöinen kalafilee sopii hyvin pastoihin, pizzaan ja piirakoihin. Kokeile sardellia myös leivän päälle, alkuruokiin ja suomalaisittain janssoninkiusaukseen.
Gran Cucinan oliiviöljyyn säilötyissä sardelleissa on mausteena pelkästään suolaa.
Tuotteesta on saatavilla myös yksittäispakkaus!
Gran Cucina on valmistanut täyteläistä vihreää pestoa jo yli 40 vuoden ajan samalla perinteisellä reseptillä käyttäen aitoa pinjansiementä sekä kahta erilaista juustoa makua tuomassa. Gran Cucinan Genovesen pesto valittiin Helsingin Sanomien Raadin Suosikiksi HS-Testissä! (Helsingin Sanomat 18.2.2021)
Käytä vihreää pestoa ruoanlaitossa tuoreen basilikan sijaan yrttistä makua tuomaan. Pesto sopii mainiosti pastoihin, piirakoihin ja leivän päälle. Kokeile Genovesen pestoa myös marinadin tapaan uunikalan ja kanan maustamiseen.
Helpon ja herkullisen yrttilevitteen saat sekoittamalla 2-3 rkl pestoa puolikkaan mascarpone-tuorejuuston sekaan.
Aidolla tryffelillä maustettu carnaroli-risotto ihastuttaa helppoudellaan. Pehmeästi tryffelin esille tuova risotto maistuukin mainiosti sellaisenaan parmesanraasteella viimeisteltynä. Herkuttele arjen kiireen keskellä tai yllätä vieraat ylellisellä tryffelirisotolla.
Risotossa käytetty kesätryffeli on aromikas, musta tryffelilaji.
Arvostettu tryffeli on herkkusuun aarre. Voimakkaalta tuoksuvia tryffelisiivuja voi hyödyntää ruoanlaitossa monin tavoin, perinteisimmin ne sopivat pastan ja risoton joukkoon.
Tryffeli on kokonaan maan alla kasvava sienilajike, joka tunnetaan sen vahvasta ja omalaatuisesta mausta.
Arvostettu tryffeli on herkkusuun aarre. Voimakkaalta tuoksuvaa tryffeliä voi hyödyntää ruoanlaitossa monin tavoin, perinteisimmin se sopii pastan ja risoton joukkoon.
Tryffeli on kokonaan maan alla kasvava sienilajike, joka tunnetaan sen vahvasta ja omalaatuisesta mausta.
Kauniin värinen barolo-tagliatelle on valmistettu semolina-durumvehnäjauhoista jotka tuovat pastaan jämäkän rakenteen. Pastan liila väri ja täyteläinen maku saadaan aikaan Barolo-DOCG viinillä.
Barolopasta maistuu loistavasti yhdessä riistalihan kanssa tai yksinkertaisesti voin ja parmesaanin kera.
Kolmivärinen tagliatelle-pasta on värjätty luonnollisilla väreillä, porkkanalla, pinaatilla ja punajuurella. Pohjana on laadukas kananmunaa sisältävä pasta, joka on valmistettu rakennetta tuovaan semolina-durumvehnään.
Värikäs pasta sopii hyvin pohjaksi perinteisiin pastaresepteihin.
Durumvehnästä valmistettu perinteinen tagliatelle-pasta on maustettu raikkaan vivahteen tuovalla sitruunalla.
Tämä pasta toimii hyvin perinteisen sitruunapastareseptin pohjana ja se sopii myös kala- ja äyriäisruokien kaveriksi.
Reilusti tulinen Tosimiehen chilibruschetta on saanut makunsa ja värinsä kahdesta eri chilipaprikasta, capsicum annuumista ja cayennepippurista. Chilin lisäksi kastike pitää sisällään ainoastaan laadukasta oliiviöljyä.
Chilikastike on mainio lisä maustekaappiin sillä se sopii niin kasvis- kuin liharuokien maustamiseen. Voit käyttää chilibruschettaa myös alkupalojen mausteena.
Vahvan makuista kastiketta ei tarvitse annostella ruokaan kovin suurta määrää joten se kestää käytössä pitkään.
Täyteläinen ja pehmeän makuinen extra-neitsytoliiviöljy on valmistettu Ligurian auringon alla kypsyneistä oliiveista. Laadukas öljy on puristettu oliiveista mekaanisesti ilman kemiallisia liuottimia.
Maustamaton oliiviöljy sopii hyvin sellaisenaan liha- ja kasvisruokiin, salaatinkastikkeeksi sekä keittoihin ja leivän päälle. Kokeile myös omatekoisen bruschetan joukkoon.
Simpukkapasta saa nimensä simpukkaa muistuttavasta ulkomuodosta. Väriä ja makua pastaan tuo punajuuri, kurkuma, pinaatti ja tomaatti.
Tarjoile simpukkapasta liha- tai kasviskastikkeiden kanssa. Värikkäästä pastasta saat valmistettua helposti ja nopeasti näyttävät annokset niin arjen kuin juhlan herkkuhetkiin.
Aito italialainen pasta muistuttaa muodoltaan perhosta tai rusettia. Makuina ja väreinä pinaattia, kurkumaa, punajuurta ja mustekalaa.
Lyhyellä 5-7 minuutin keittoajalla varustettu perhospasta sopii hyvin niin liha- kuin kasviskastikkeiden kanssa tarjottavaksi. Tämä pasta maistuu myös lapsille sen hauskan ulkomuodon ansiosta.