Monikäyttöinen tryffelivoi toimii kokin salaisena aseena ja sillä saa luotua tuttuihin annoksiin helposti uusia makuvivahteita!
Kokeile tryffelillä maustettua voita sellaisenaan leivän päälle tai aamiaispöydässä paistettujen munien kaveriksi. Tryffelivoi sopii mainiosti pasta- ja risottoruokien maustamiseen sekä erilaisille liharuoille.
Uuniperunat- ja kasvikset viimeistelet helposti sivelemällä voita kuumien kasvisten päälle.
Perinteinen aioli eli valkosipulimajoneesi maistuu grilliruokien kanssa, burgereiden välissä sekä ranskalaisten mausteena. Kokeile majoneesia myös kala- ja kasvisruokien kaverina.
Auringonkukkaöljyyn ja oliiviöljyyn valmistettu valkosipulimajoneesi on maidoton ja gluteeniton.
Gran Cucinan oliiviöljyyn valmistettu majoneesi on maitopohjaista majoneesia huomattavasti raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto.
Aromikas tryffelimajoneesi sopii hyvin kanaruokiin, hampurilaisiin, uuniperunoille sekä liha- ja kasvisruokiin.
Punasipulista valmistettu hilloke ihastuttaa makean punasipulin ja perinteisen Modenan balsamico-viinietikan makuyhdistelmällä.
Sipulihilloke sopii hyvin sellaisenaan lisukkeeksi erilaisiin liha- ja kasvisruokiin sekä juustojen kanssa tarjottavaksi.
Punasipuli maistuu erityisen hyvin liharuokien kaverina joten se on ehdoton lisuke kesän grillihetkiin ja joulupöytään kinkun kanssa.
Spiraalipasta ihastuttaa hauskalla muodollaan. Kierrepasta on värjätty täysin luonnovärejä kuten pinaattia, punajuurta ja kurkumaa käyttäen.
Spiraalipasta sopii kokonsa puolesta hyvin kylmiin pastasalaatteihin, perinteisiin pastaruokiin sekä kastikkeiden kanssa tarjottavaksi.
Tagliolini munanauhapasta on valmistettu durumvehnästä ja kananmunasta. Pasta on normaalia proteiinirikkaampi ja koostumukseltaan jämäkämpi.
Lyhyellä 4 minuutin keittoajalla varustettu munanauhapasta valmistuu nopeasti ja sopii perinteisten pastaruokien pohjaksi.
Tagliatelle munanauhapasta on valmistettu durumvehnästä ja kananmunasta. Pasta on normaalia proteiinirikkaampi ja koostumukseltaan jämäkämpi.
Lyhyellä 4 minuutin keittoajalla varustettu munanauhapasta valmistuu nopeasti ja sopii melkein minkä vain pastaruoan pohjaksi.
Käytä tryffelillä maustettua pestoa ruoanlaitossa tuoreen basilikan sijaan yrttistä makua tuomaan. Pesto sopii mainiosti pastoihin, piirakoihin ja leivän päälle.
Erityisen hyvin tryffelipesto sopii yhteen suosikkimme tryffelipastan kanssa!
Moneen sopiva artisokka maistuu erilaisissa pastoissa, piirakoissa ja salaateissa. Voit käyttää artisokkaa myös pizzan täytteenä.
Valkosipulia, etikkaa ja chiliä sisältävä oliiviöljy antaa artisokkaan makua joten se sopii hyvin tapas-tyyliin sellaisenaan herkutteluun. Voit hyödyntää öljyn ruoanlaitossa vaikka pastan- tai salaatinkastikkeeksi.
Punainen pesto saa täyteläisen makunsa Italian auringon alla kypsyneistä ja kuivatetuista tomaateista.
Pehmeää makua korostavat Genovesen basilika ja pinjansiemenet yhdessä laadukkaan oliiviöljyn kanssa.
Täysin vegaaninen tomaattipesto sopii mainiosti pasta- ja kasvisruokien maustamiseen sekä alkupaloihin ja leivän päälle.
Helposti levittyvä parmesantahna ihastuttaa alkupaloissa sekä leivän päällä.
Ruoanlaitossa tämä monikäyttöinen erikoisuus maustaa hetkessä risotot, pastat, keitot ja sopii sekä kasvis- että liharuokien kaveriksi.
Monipuolinen kasvisrisotto sisältää mm. porkkanaa, papuja, herneitä ja kesäkurpitsaa. Risotto maistuu mainiosti sellaisenaan, kasvisversiona soijan tai tofun kanssa sekä lisukkeena lihalle.
Valmistusohje (2 hengelle)
Kuullota riisiä oliiviöljyssä n. 1-3 minuuttia. Lisää joukkoon 1 dl valkoviiniä ja anna hautua kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Lisää sekaan 6 dl vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua keskilämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kypsän riisin joukkoon nokare voita, oman maun mukaan suolaa ja pippuria sekä raastettua parmesaania.
Herkkusienillä maustettu risotto valmistuu helposti ja maistuu sellaisenaan. Voit halutessasi lisätä joukkoon sieniä, kasviksia tai lihaa.
Valmistusohje (2-3 hengelle)
Kuullota riisiä oliiviöljyssä n. 1-3 minuuttia. Lisää joukkoon 1 dl valkoviiniä ja anna hautua kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Lisää sekaan 6 dl vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua keskilämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kypsän riisin joukkoon nokare voita, oman maun mukaan suolaa ja pippuria sekä raastettua parmesaania.
Sateenkaaripasta ihastuttaa värikkyydellään ja muotoilullaan. Pasta on värjätty luonnonvärein, kuten pinaatilla, punajuurella ja kurkumalla.
Sateenkaaripasta sopii hyvin pastasalaatteihin, perinteisiin pastaruokiin sekä kastikkeiden kanssa tarjottavaksi.
Välimerellisistä ruokaresepteistä tuttua sardelli. Laadukas ja erinomainen sillikala joka on myös yksi Ceasar-kastikkeen yksi ainesosa. Monikäyttöinen kalafilee sopii hyvin pastoihin, pizzaan ja piirakoihin. Kokeile sardellia myös leivän päälle, alkuruokiin ja suomalaisittain janssoninkiusaukseen.
Gran Cucinan oliiviöljyyn säilötyissä sardelleissa on mausteena pelkästään suolaa.
Gran Cucina on valmistanut täyteläistä vihreää pestoa jo yli 40 vuoden ajan samalla perinteisellä reseptillä käyttäen aitoa pinjansiementä sekä kahta erilaista juustoa makua tuomassa.
Käytä vihreää pestoa ruoanlaitossa tuoreen basilikan sijaan yrttistä makua tuomaan. Pesto sopii mainiosti pastoihin, piirakoihin ja leivän päälle. Kokeile Genovesen pestoa myös marinadin tapaan uunikalan ja kanan maustamiseen.
Helpon ja herkullisen yrttilevitteen saat sekoittamalla 2-3 rkl pestoa puolikkaan mascarpone-tuorejuuston sekaan.
Herkullinen valkosipulista ja chilistä valmistettu bruschetta. Monikäyttöinen valkosipulilisuke sopii ruoan maustamiseen tuoreen valkosipulin sijasta nopeuttaen kokkaamista. Kokeile myös sellaisenaan leivän päälle ja alkupaloihin.
Perinteisen valkosipuli-chili pastan saat valmistettua helposti lisäämällä keitetyn pastan joukkoon bruschettaa oman maun mukaan.
Reilusti tulinen Tosimiehen chilibruschetta on saanut makunsa ja värinsä kahdesta eri chilipaprikasta, capsicum annuumista ja cayennepippurista. Chilin lisäksi kastike pitää sisällään ainoastaan laadukasta oliiviöljyä.
Chilikastike on mainio lisä maustekaappiin sillä se sopii niin kasvis- kuin liharuokien maustamiseen. Voit käyttää chilibruschettaa myös alkupalojen mausteena.
Vahvan makuista kastiketta ei tarvitse annostella ruokaan kovin suurta määrää joten se kestää käytössä pitkään.
Täyteläinen ja pehmeän makuinen extra-neitsytoliiviöljy on valmistettu Ligurian auringon alla kypsyneistä oliiveista. Laadukas öljy on puristettu oliiveista mekaanisesti ilman kemiallisia liuottimia.
Maustamaton oliiviöljy sopii hyvin sellaisenaan liha- ja kasvisruokiin, salaatinkastikkeeksi sekä keittoihin ja leivän päälle. Kokeile myös omatekoisen bruschetan joukkoon.
Suodattamaton oliiviöljy sisältää oliivin hedelmälihaa joka näkyy öljyn koostumuksessa ja ravintoarvoissa. Suodattamaton oliiviöljy sisältää normaalia oliiviöljyä enemmän mm. terveydelle hyödyllisiä hivenaineita.
Täyteläisen oliiviöljyn hienostunut maku sopii hyvin liha- ja kalaruokiin sekä keittoihin.
Simpukkapasta saa nimensä simpukkaa muistuttavasta ulkomuodosta. Väriä ja makua pastaan tuo punajuuri, kurkuma, pinaatti ja tomaatti.
Tarjoile simpukkapasta liha- tai kasviskastikkeiden kanssa. Värikkäästä pastasta saat valmistettua helposti ja nopeasti näyttävät annokset niin arjen kuin juhlan herkkuhetkiin.
Aito italialainen pasta muistuttaa muodoltaan perhosta tai rusettia. Makuina ja väreinä pinaattia, kurkumaa, punajuurta ja mustekalaa.
Lyhyellä 5-7 minuutin keittoajalla varustettu perhospasta sopii hyvin niin liha- kuin kasviskastikkeiden kanssa tarjottavaksi. Tämä pasta maistuu myös lapsille sen hauskan ulkomuodon ansiosta.
Aurinkoinen kesäpasta ihastuttaa värikkyydellä ja käytännöllisellä koolla. Pasta on värjätty täysin luonnovärejä kuten pinaattia, punajuurta ja kurkumaa käyttäen.
Kesäpasta sopii kokonsa puolesta hyvin kylmiin pastasalaatteihin, perinteisiin pastaruokiin sekä kastikkeiden kanssa tarjottavaksi.
Näyttävä italialainen radiatori-pasta jonka makuina ja väreinä on käytetty pelkästään luonnollisia aineksia kuten kurkumaa, tomaattia ja punajuurta.
Lyhyellä 5-7 minuutin keittoajalla varustettu makupasta sopii hyvin niin liha- kuin kasviskastikkeiden kanssa tarjottavaksi. Tämä pasta maistuu myös lapsille sen hauskan ulkomuodon ansiosta.
Tuoreista raaka-aineista valmistettu tomaattibruschetta ei sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita.
Kokeile bruschettaa leivälle erilaisten lisukkeiden kanssa. Tomaattilevite sopii myös alkupaloihin sekä ruoan maustamiseen.
Eri hunajalaatujen maku, väri ja koostumus vaihtelevat sen mukaan millaisista kasveista mehiläiset ovat meden keränneet. Akaasiahunajaan käytetty mesi on peräisin akaasiapuun kukinnoista.
Akaasiahunaja sopii hyvin sokerin korvaamiseen teen ja kahvin joukossa sekä leivonnassa ja jälkiruoissa. Kokeile myös salaatinkastikkeena ja voimakkaiden juustojen kuten vuohen- ja lampaanjuuston kanssa.
Eri hunajalaatujen maku, väri ja koostumus vaihtelevat sen mukaan millaisista kasveista mehiläiset ovat meden keränneet. Lehmushunajaan käytetty mesi on peräisin lehmuksen kukinnoista.
Kokeile lehmushunajaa ruoanlaitossa ja leivonnassa sokerin tilalla. Hunaja sopii mainiosti teen ja kahvin makeuttajaksi sekä juustolautaselle hillon sijaan käytettäväksi.
Punertavan tummanruskea kastanjahunaja on maultaan aavistuksen kirpeää joten se sopii hyvin vähemmän makeaa hunajaa kaipaavalle. Vahvan makuinen kastanjahunaja on koostumukseltaan vähäkiteistä ja juoksevaa.
Kokeile kastanjahunajaa makuparina vahvoille juustoille kuten Parmigiano Reggiano, Castelmagno ja Raschera.
Monista eri kukista makunsa saanut kukkaishunaja sopii käytettäväksi perinteisen hunajan tapaan makeuttajana ruoanlaitossa, juomissa ja leivonnassa.
Kokeile hunajaa teen ja kahvin joukkoon, sellaisenaan leivän päälle ja jälkiruokiin sekä juustojen kanssa.
Tyylikkäässä lasipullossa oleva extra-neitsytoliiviöljy saa voimakkaan makunsa öljyn mukana olevista valkosipulinkynsistä.
Valkosipulilla maustettu oliiviöljy sopii mainiosti salaatinkastikkeeksi sekä viimeistelyyn annosten päälle lorautettuna. Erityisen hyvin öljy toimii makuparina lampaanlihan kanssa. Kokeile sipaista valkosipuliöljyä leivän päälle makua tuomaan.
Basilikalla maustettu oliiviöljy ihastuttaa monikäyttöisyydellään sillä se sopii niin liha- kuin kasvisruokien maustajaksi. Kokeile basilikaöljyä sellaisenaan salaatinkastikkeeksi sekä pastoihin ja risottoihin.
Kauniiseen lasipulloon pakattu oliiviöljy sopii mainiosti osaksi tupaantuliais- ja herkkulahjoja.
Kuivatulla herkkutatilla maustettu oliiviöljy sopii täyteläisen makunsa ansiosta pastoihin, risottoihin ja erilaisten sieniruokien mausteeksi.
Kauniiseen lasipulloon pakattu öljy ihastuttaa osana keittiön sisustusta ja se sopii hyvin myös osaksi herkku- ja tupaantuliaislahjoja.
Pelkästään suolalla ja basilikalla maustettu tomaattikastike saa täyteläisen makunsa auringon alla kypsyneistä tomaateista. Kastike ei sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita.
Sellaisenaan käytettävä kastike sopii loistavasti pastoille, liha- ja kasviskastikkeisiin sekä kanan kanssa. Kokeile tomaattikastiketta myös tomaattikeittoon ja pizzapohjaan.