Spiegelau on kehittynyt Euroopan kuninkaallisten salien hienojen lasipeilien luomisesta vanhojen ja kestävien mutta silti hienojen lasitavaroiden valmistamisesta nykypäivän erikoislaseihin. Viiden vuosisadan ajan he ovat työskennelleet käsityötaidon yhdistämiseksi aina uusimpiin lasinvalmistustekniikoihin.
Ensimmäinen kirjattu maininta Spiegelaun lasitehtaasta on Erasmus Mospurgerin viimeisessä testamentissa, joka on päivätty vuodelta 1521. Tänä aikana lasilla on ollut historiassa merkittävä rooli ihmisten elämän muokkaamisessa, talouden pyörityksessä ja sivilisaation edistämisessä.
Lasi
on kiehtova materiaali. Paitsi että se on tarpeellista käytännössä,
on olemassa niin monia muita tapoja, joilla lasi rikastaa elämäämme.
Sen loistavuus, heijastuvuus ja valon taittokyky, läpinäkyvyys
sekä eristävyys.
Ja erityisesti juomien raaka-aineiden
tuomien aromien ja makujen välittäjänä, korkealaatuisina ja
puhtaina, kullekin juomatyypille optimoidusti muotoilluilla
juomalaseilla nauttien.
Spiegelau-lasit
ovat erittäin läpinäkyviä, kirkkaita ja loistavia. Mutta miten
nämä edut voidaan saavuttaa?
Ensinnäkin se riippuu suurelta
osin käytetyn lasin tyypistä ja ainesosien ominaisuuksista.
Lasi
koostuu hiekasta, kalkista (maa-alkalioksidista), natrium- tai
kaliumoksideista (alkalioksidista) ja tietystä määrästä samaa
koostumusta olevaa kivimurskaa. Nämä ainesosat sulavat noin 1500 °
C ja niistä tuotetaan myöhemmissä vaiheissa halutut
tuotteet.
Koostumuksesta riippuen lasia on neljä pääryhmää:
borosilikaatti, lasi, kristallilasi ja kristalli.
Borosilikaattia käytt'etään karkaistuna lasina ja laboratoriolaitteisiin.
Lasia käytetään ikkunalaseina ja edullisina yksinkertaisina juomalaseina.
Kristallilasia käytetään ensiluokkaisiin astioihin, korkeisiin astioihin ja juomalaseihin.
Kristallia käytetään huippuluokan astioissa, lahjaesineissä ja juomalaseissa.
Kristalli-ainesosien
korkea laatu tekee Spiegelau-tuotteista vahvempia, astianpesukoneessa
kestävämpiä, rikkoutumattomampia ja myös kirkkaampia kuin muut
lasit, jotka on valmistettu halvemmista
lasikoostumuksista.
Kristallilasi sisältää vähintään 10%
metallioksidia.
Kaliumin kaltaiset aineet parantavat valon
taittumista ja läpinäkyvyyttä sekä tekevät lasista
loistavan.
Sinkki tuo kemiallista kestävyyttä ja lopuksi
astianpesukoneiden kestävyyden.
Korkealaatuinen hiekka antaa
lasien loistaa läpinäkyvästi ja kirkkaasti.
Puhdas hiekka, joka
sisältää vain hyvin vähän rautaa, välttää vihertäviä tai
muita värillisiä vaikutuksia lasissa.
Tietyillä
tuotantomenetelmillä ja teknisellä osaamisella on suora vaikutus
lopputuotteen laatuun.
Kun 1500 astianpesukoneen sykliä oli
suoritettu, Spiegelau-varusteet sertifioitiin riippumattomassa
laboratoriossa "astianpesukoneessa erittäin turvallisiksi".
Tutkijat eivät löytäneet naarmuja, merkintöjä, loistohäviötä,
sumuisia varjoja, värin tai kirkkauden muutosta tai vesikemikaalien
ja jäännösten kertymistä.
Spiegelaun merkittävä
kestävyys johtuu suurelta osin Platinum Glass -prosessista. Kun lasi
siirtyy jauheesta nestemäiseen vaiheeseen, nestemäinen lasi
johdetaan platinalla vuorattujen putkien läpi epäpuhtauksien ja
kaikkien muuten mahdollisesti esiintyvien epätäydellisyyksien tai
epäjohdonmukaisuuksien poistamiseksi. (Platina estää muiden
laitteiden vuorauksista mahdollisesti tapahtuvaa huuhtoutumista.)
Vaikka tämä innovatiivisen tekniikan käyttö on kallista, se
osoittaa Spiegelaun sitoutumisen laatuun.
Tuloksena on "korkean suorituskyvyn" viinilasi, jossa yhdistyy tyylikkyys, toimivuus ja kestävyys.
Kestävän laatustandardin varmistamiseksi Spiegelau on sitoutunut vahvasti tuotantolaitoksiinsa Saksassa. Moderni tekniikka ja optimoitu konevalmistus mahdollistavat Spiegelaun tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita edulliseen hintaan. Panostamme täydellisen tuotteen toimittamiseen inhimillisesti ja intohimoisesti!
1. Lasin täyttäminen
Täytä lasi vain kulhon suurimpaan halkaisijaan saakka. Tämä varmistaa aromien maksimaalisen kehityksen ja tarjoaa myös tyylikkäimmät kattaukset.
2. Pidä lasia varresta kiinni
Asianmukaisesti täytetyn lasin tulee aina olla kiinni varresta eikä kulhosta, koska kädestä tuleva lämpö voi nostaa viinin lämpötilan yli optimaalisen ja vaikuttaa kielteisesti aromeihin.
3. Pyöritä lasia
Varovasti pyörittämällä lasia päästetään happi viiniin lisäämällä sen pinta-alaa ja vapautettaessa viinin rikas, kypsä aromi.
4. Miksi ja miten viinejä dekantoidaan
Viinin dekantointi tarkoittaa sen siirtämistä pullosta dekantteriin tai kannuun ennen juomista. Varastoinnin tai vanhentamisen aikana viinistä voi muodostua kiinteä kerrostuma tai sedimenttiä pullon pohjalle. Dekantointi on helppo tapa erottaa sedimentti viinistä. Dekantti auttaa myös viiniä hengittämään, koska dekantterin suurempi pinta-ala antaa viinille enemmän happea kuin pullon. Punaviinit on dekantoitava hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja niiden on annettava levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan, jotta viini pystyy kehittämään täydellisen arominsa.
5. Viinin lämpötila
Säilytä sitä ennen viinin dekantointia ja / tai tarjoilua sopivassa lämpötilassa (punaviinit 59-63 ° F, 15 ° -17 ° C, valkoviinit 50-54 ° F, 10 ° -12 ° C). Oikea annostelulämpötila parantaa viinin laatua antamalla sen makujen ja aromien kehittyä täysin.
6. Lasin pesu
Lasit on pestävä aina huolellisesti, mieluiten käsin. Platinum Lasin ansiosta kaikki Spiegelau-lasit ovat 100% konepestäviä, mutta niistä huolehditaan parhaiten välttämällä voimakkaita pesuaineita ja valitsemalla viileä ja lyhyt astianpesuohjelma. Huuhtele lasit huolellisesti puhtaalla vedellä pesuainejäämien välttämiseksi. Kuivattaessasi lasikulhoa, vältä pitämästä lasia varresta tai pohjasta, koska se voi äärimmäisissä tapauksissa aiheuttaa varren murtumisen kapeimmasta kohdastaan.
Vie olutnautinto aivan uudelle tasolle Spiegelaun olutlasien seurassa!
Erityisesti IPA-oluelle suunniteltu lasimalli tuo esille kaikki India Pale Ale -oluen vivahteikkaat aromit.
Ohuesta ja kevyestä materiaalista valmistettu kurvikas olutlasi säilyttää kevyen vaahdon lasin yläosassa antaen oluelle raikkaan suutuntuman alusta loppuun. Olut säilyy lasissa pitkään viileänä eikä se pääse väljähtämään.
Tilaa oluthetken parhain kaveri helposti verkkokaupastamme!
Voimakasaromisille, tynnyrikypsytetyille oluille sopiva Barrel Aged -lasi on saanut alkunsa neljän suurimman tynnyrikypsytettyjä oluita valmistavan panimon panimomestareiden yhteistyöstä.
Kirkkaasta, ohuesta kristallilasista valmistettu olutlasi korostaa erityisen hyvin voimakkaiden ja tuhtien oluiden aromeja tuoden esille kaikki pienimmätkin makuvivahteet.
Haluatko kokea olutlaadut aivan uudella tavalla? Nauti lempioluet niille suunnitelluista laseista ja maistat pienimmätkin erilaiset makuvivahteet ja aromit.
Oluen maistelusetti sisältää lasit neljälle eri olutlaadulle:
- IPA India pale ale -oluille
- American Wheat Beer -vehnäoluille
- Stout:lle ja porttereille
- Barrel Aged Beer - tynnyrikypsytetyille oluille
Anna stout-oluelle arvoisensa lasi Spiegelaun laadukkaasta valikoimasta ja nauti aivan uudella tavalla oluen suklaisista, maltaisista ja paahteisista makuvivahteista.
Tummille ja aromikkaille stout-oluille muotoiltu olutlasi on syntynyt usean vuoden kehittelytyön, kahden eri panimoyhteistyön ja satojen makutestien tuloksena.
Tyylikäs Spiegelau Lifestyle Tumbler on moneen tilanteeseen sopiva juomalasi!
Tästä lasista nautit niin drinkit kuin tuoremehunkin, jäillä tai ilman. Kaunis muotoilu on ajaton ja soveltuu arkeen kuin juhlaankin!
Pakkaus sisältää 4 kpl lasia.
Tuotteen ominaisuudet:
Huom. Tämä on tilaustuote, toimitusaika on n. 2-4 arkipäivää. Tuotetta ei ole heti saatavilla myymälästä.