Monen kokkaajan suosikkituotteeksi noussut antiikkisella reseptillä valmistettu vihreä pesto hurmaa yrttisellä maulla.
Pesto sisältää reilusti basilikaa sekä aitoja pinjansiemeniä jotka ovat usein pestoissa korvattu muilla pähkinöillä. Täyteläistä makua pestoon tuo myös italialainen parmesanjuusto.
Herkullinen valkosipulista ja chilistä valmistettu bruschetta. Monikäyttöinen valkosipulilisuke sopii ruoan maustamiseen tuoreen valkosipulin sijasta nopeuttaen kokkaamista. Kokeile myös sellaisenaan leivän päälle ja alkupaloihin.
Perinteisen valkosipuli-chili pastan saat valmistettua helposti lisäämällä keitetyn pastan joukkoon bruschettaa oman maun mukaan.
Pelkästään suolalla ja basilikalla maustettu tomaattikastike saa täyteläisen makunsa auringon alla kypsyneistä tomaateista. Kastike ei sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita.
Sellaisenaan käytettävä kastike sopii loistavasti pastoille, liha- ja kasviskastikkeisiin sekä kanan kanssa. Kokeile tomaattikastiketta myös tomaattikeittoon ja pizzapohjaan.
Suursuosikiksi noussut tryffelipasta ihastuttaa laadukkaan munanauhapastan ja aidon tryffelin yhdistelmällä. Ripauksen tryffeliä sisältävä pasta maistuu sellaisenaan tai tryffeliöljyllä maustettuna.
Reilusti tulinen Tosimiehen chilibruschetta on saanut makunsa ja värinsä kahdesta eri chilipaprikasta, capsicum annuumista ja cayennepippurista. Chilin lisäksi kastike pitää sisällään ainoastaan laadukasta oliiviöljyä.
Chilikastike on mainio lisä maustekaappiin sillä se sopii niin kasvis- kuin liharuokien maustamiseen. Voit käyttää chilibruschettaa myös alkupalojen mausteena.
Vahvan makuista kastiketta ei tarvitse annostella ruokaan kovin suurta määrää joten se kestää käytössä pitkään.
Punainen pesto saa täyteläisen makunsa Italian auringon alla kypsyneistä ja kuivatetuista tomaateista.
Pehmeää makua korostavat Genovesen basilika ja pinjansiemenet yhdessä laadukkaan oliiviöljyn kanssa.
Täysin vegaaninen tomaattipesto sopii mainiosti pasta- ja kasvisruokien maustamiseen sekä alkupaloihin ja leivän päälle.
Täyteläinen pistaasipähkinästä valmistettu pesto hurmaa pehmeällä pähkinäisellä maulla. Ihastu persoonalliseen makuun ja koe uudenlaisia makuelämyksiä ruokia maustaessa.
Pistaasipesto sopii mainiosti pastoihin, piirakoihin ja kasvisruokiin sekä leivän päälle sipaistuna. Kokeile pähkinäpestoa myös uunikalan kuorrutteeksi ja kanaruokien maustamiseen.
Gran Cucina on valmistanut täyteläistä vihreää pestoa jo yli 40 vuoden ajan samalla perinteisellä reseptillä käyttäen aitoa pinjansiementä sekä kahta erilaista juustoa makua tuomassa. Gran Cucinan Genovesen pesto valittiin Helsingin Sanomien Raadin Suosikiksi HS-Testissä! (Helsingin Sanomat 18.2.2021)
Käytä vihreää pestoa ruoanlaitossa tuoreen basilikan sijaan yrttistä makua tuomaan. Pesto sopii mainiosti pastoihin, piirakoihin ja leivän päälle. Kokeile Genovesen pestoa myös marinadin tapaan uunikalan ja kanan maustamiseen.
Helpon ja herkullisen yrttilevitteen saat sekoittamalla 2-3 rkl pestoa puolikkaan mascarpone-tuorejuuston sekaan.
Välimerellisistä ruokaresepteistä tuttua sardellia kutsutaan myös nimellä anjovis. Monikäyttöinen kalafilee sopii mainiosti pastoihin, pizzaan ja piirakoihin. Kokeile sardellia myös leivän päälle, erilaisiin alkuruokiin sekä suomalaiseen tapaan janssoninkiusaukseen.
Alfierin oliiviöljyyn säilötyissä sardelleissa on mausteena pelkästään suolaa.
Aurinkoinen kesäpasta ihastuttaa värikkyydellä ja käytännöllisellä koolla. Pasta on värjätty täysin luonnovärejä kuten pinaattia, punajuurta ja kurkumaa käyttäen.
Kesäpasta sopii kokonsa puolesta hyvin kylmiin pastasalaatteihin, perinteisiin pastaruokiin sekä kastikkeiden kanssa tarjottavaksi.
Helposti levittyvä parmesantahna ihastuttaa alkupaloissa sekä leivän päällä.
Ruoanlaitossa tämä monikäyttöinen erikoisuus maustaa hetkessä risotot, pastat, keitot ja sopii sekä kasvis- että liharuokien kaveriksi.
Aromikas ja hienostunut tryffeliöljy saa makunsa valkotryffelistä jota on myös kuivattuna ripaus öljypullon pohjalla.
Tryffelillä maustettu oliiviöljy sopii hyvin pastojen mausteeksi ja se onkin suosittu pari tryffelipastan kanssa herkutteluun. Voit kokeilla öljyä myös lohkoperunoiden mausteeksi sekä muutaman teelusikallisen perunamuussiin makua antamaan.
Monikäyttöinen tryffelivoi toimii kokin salaisena aseena ja sillä saa luotua tuttuihin annoksiin helposti uusia makuvivahteita!
Kokeile tryffelillä maustettua voita sellaisenaan leivän päälle tai aamiaispöydässä paistettujen munien kaveriksi. Tryffelivoi sopii mainiosti pasta- ja risottoruokien maustamiseen sekä erilaisille liharuoille.
Uuniperunat- ja kasvikset viimeistelet helposti sivelemällä voita kuumien kasvisten päälle.
Herkkusienillä maustettu risotto valmistuu helposti ja maistuu sellaisenaan. Voit halutessasi lisätä joukkoon sieniä, kasviksia tai lihaa.
Valmistusohje (2-3 hengelle)
Kuullota riisiä oliiviöljyssä n. 1-3 minuuttia. Lisää joukkoon 1 dl valkoviiniä ja anna hautua kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Lisää sekaan 6 dl vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua keskilämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kypsän riisin joukkoon nokare voita, oman maun mukaan suolaa ja pippuria sekä raastettua parmesaania.
Elefantti on bObles sarjan ensimmäinen ja ehdottomasti suosituin malli! Moneen taipuva norsu ihastuttaa kahdessa värissä, vaalean harmaana sekä hempeänä roosan sävyisenä.
Valitse haluttu väri alasvetovalikosta.
Näyttävä italialainen radiatori-pasta jonka makuina ja väreinä on käytetty pelkästään luonnollisia aineksia kuten kurkumaa, tomaattia ja punajuurta.
Lyhyellä 5-7 minuutin keittoajalla varustettu makupasta sopii hyvin niin liha- kuin kasviskastikkeiden kanssa tarjottavaksi. Tämä pasta maistuu myös lapsille sen hauskan ulkomuodon ansiosta.
Välimerellisistä ruokaresepteistä tuttua sardelli. Laadukas ja erinomainen sillikala joka on myös yksi Ceasar-kastikkeen yksi ainesosa. Monikäyttöinen kalafilee sopii hyvin pastoihin, pizzaan ja piirakoihin. Kokeile sardellia myös leivän päälle, alkuruokiin ja suomalaisittain janssoninkiusaukseen.
Gran Cucinan oliiviöljyyn säilötyissä sardelleissa on mausteena pelkästään suolaa.
Suodattamaton oliiviöljy sisältää oliivin hedelmälihaa joka näkyy öljyn koostumuksessa ja ravintoarvoissa. Suodattamaton oliiviöljy sisältää normaalia oliiviöljyä enemmän mm. terveydelle hyödyllisiä hivenaineita.
Täyteläisen oliiviöljyn hienostunut maku sopii hyvin liha- ja kalaruokiin sekä keittoihin.
Tagliolini munanauhapasta on valmistettu durumvehnästä ja kananmunasta. Pasta on normaalia proteiinirikkaampi ja koostumukseltaan jämäkämpi.
Lyhyellä 4 minuutin keittoajalla varustettu munanauhapasta valmistuu nopeasti ja sopii perinteisten pastaruokien pohjaksi.
Aito italialainen pasta muistuttaa muodoltaan perhosta tai rusettia. Makuina ja väreinä pinaattia, kurkumaa, punajuurta ja mustekalaa.
Lyhyellä 5-7 minuutin keittoajalla varustettu perhospasta sopii hyvin niin liha- kuin kasviskastikkeiden kanssa tarjottavaksi. Tämä pasta maistuu myös lapsille sen hauskan ulkomuodon ansiosta.
Tuoreista raaka-aineista valmistettu tomaattibruschetta ei sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita.
Kokeile bruschettaa leivälle erilaisten lisukkeiden kanssa. Tomaattilevite sopii myös alkupaloihin sekä ruoan maustamiseen.
Tämä lempeä ja todella samettinen Campo D'oron pistaasilevite on täydellinen esimerkiksi italialaiselle aamupalalle tai leivän pääle levitteeksi. Pistaasilevite on erinomainen lisä illanistujaisiin ystävien kanssa, sillä se on todella monikäyttöinen ja toimii aina alkupalaleivistä jälkiruokaleivoksiin ja kakkujen täytteeksi.
Sateenkaaripasta ihastuttaa värikkyydellään ja muotoilullaan. Pasta on värjätty luonnonvärein, kuten pinaatilla, punajuurella ja kurkumalla.
Sateenkaaripasta sopii hyvin pastasalaatteihin, perinteisiin pastaruokiin sekä kastikkeiden kanssa tarjottavaksi.